A világ legegyszerűbb rakott krumplija Mártitól
Annyira imádjuk, hogy sokszor még a vasárnapi ebéd királya is lehet. Ahogy összesülnek az ízek, és pirul a tetején a tejföl, az egészen mámorító! Az a lényeg, hogy kifejezetten erre a célra vegyél krumplit, amit én a piacon mindig meg is teszek. Uborka- vagy céklasaláta illik hozzá.
Hozzávalók:
- 1 kg rakott krumplihoz való burgonya
- 5 db tojás
- 1 szál szaftos, lágolt kolbász
- 1 doboz tejföl
- 5 dkg margarin
- só
Elkészítés:
Héjában főzd meg a krumplit, vele együtt a tojásokat sós vízben. A kolbászt mosd meg vízzel, töröld szárazra, hogy gyorsan leszedhesd a héját, és karikázd fel. A puha burgonyákat vedd ki egy deszkára, picit hűljön. A tojásokról öntsd le a vizet, kicsit dobáld meg a lábasban, hogy berepedjen a héjuk, majd engedj rá gyorsan hideg vizet. A margarinnal kenj ki egy jénait. Hámozd meg a krumplikat, a tojásokat. A jénai aljára karikázz egy sor burgonyát, sózd meg, arra tegyél egy sor szintén felkarikázott keménytojást, majd jöhet egy sor kolbászkarika. Ezt addig kell ismételni, amíg lehet…
A lényeg az, hogy a tetjét burgonyakarikák takarják. Simíts rá még egy kis margarint, és öntsd rá a felkavart tejfölt. Tedd rá a jénai tetejét, és irány a 200 fokos sütő! Amikor látod, hogy kezd pirulni a teteje, kapd le a jénaifedőt, és állítsd „felső lángra”, engedd, hogy bepirisodjon a teteje. (Én most tető nélkül készítettem, meg is kapta egy picit, de a férjem így jobban szereti!)
Hozzászólás zárolva.