A zöldborsó farka
Egyik kedvencem a zöldborsó! Sajnos a „nagy szezonnak” vége, ím, itt az utolsó főzelékek egyike. Sebaj, jó az mélyhűtött változatból is! Hozzá a tükörtojás, igazán remek egy választás!
Hozzávalók (négy éhes szájhoz):
- 1 kg zöldborsó
- 3 evőkanál olaj vagy kb. 4 dkg margarin
- 1 evőkanál lisz
- 1 dl tej
- 1 csokor petrezselyem
- ízlés szerint só
- ízlés szerint cukor (vagy valamilyen édesítő)
Elkészítés:
Fejtsd ki a zöldborsót, és párold puhára a felmelegített olajon vagy margarinon. Sózd, ha szükséges cukrozd, majd dobd rá a kanál lisztet, kapd le a tűzhelyről egy pillanatra, gyorsan keverd meg egyszer, majd önts rá egy kis hideg vizet, és engedd fel a hideg tejjel.
A végén hintsd meg az apróra vágott petrezselyemmel. A „petrus” csak azért megy rá a végén, hogy értékes vitaminjai ne vesszenek kárba! Üss rá egy tükörtojást, és tökéletes a színharmónia – még ha a tojás egy kicsit meg is folyik… Sebaj, díszítsd egy szál édesköménnyel, egy levél petrezselyemmel vagy egy pici ág kaporral! Isteni lesz!
Jó étvágyat!
Itt egy másik finomság is a zöldborsó kedvelőinek!
Hozzászólás zárolva.