Adventi hangulat: a sógorék kitalálták, mi meg felturbóztuk
Mint sok más édesség, a puszedlik is osztrák közvetítéssel érkeztek hozzánk, majd váltak a 20. századra nemcsak itthon, de az egész közép-kelet-európai régióban az adventi időszak meghatározó süteményévé. Kandikó Éva háziasszonyként pedig roppant módon megbecsüli, hogy egyszerűen és gyorsan készíthető. Ez ünnepek táján bizony nagy előny! Ehhez csak segít egy korty aszú!
Hozzávalók:
25 dkg vaj
10 dkg porcukor
7,5 dkg liszt
25 dkg étkezési keményítő
2 evőkanál kakaó
1 evőkanál porcukor
1-1 teáskanál fahéj és őrölt kardamom
a díszítéshez dió
Elkészítés:
A vajat habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk az összes többi hozzávalót. Evőkanálnyi mennyiséget veszünk a tenyerünkbe, gombóccá formáljuk, és egy-egy diódarabot nyomunk mindegyik tetejébe. 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük a puszedliket.
Ez a több hétig is eltartható finomság rengeteg változatban készülhet, elég csak az alapanyagok kapcsán a különböző fűszerezésekre, dióra, mandulára gondolni. A méz ízt és textúrát befolyásoló jelenléte miatt az aszú ebben az esetben is logikus választás, hiszen mindkettő közös jellemzője a koncentráció és az édesség. Ha az ünnepek alatt tokaji aszút innál, használd a #KoccintsAszuval hashtaget, és oszd meg mindenkivel az élményt! Kellemes ünnepeket!
Hozzászólás zárolva.