Facebook hozzászólás
593

Adventi hangulat: a sógorék kitalálták, mi meg felturbóztuk

Mint sok más édesség, a puszedlik is osztrák közvetítéssel érkeztek hozzánk, majd váltak a 20. századra nemcsak itthon, de az egész közép-kelet-európai régióban az adventi időszak meghatározó süteményévé. Kandikó Éva háziasszonyként pedig roppant módon megbecsüli, hogy egyszerűen és gyorsan készíthető. Ez ünnepek táján bizony nagy előny! Ehhez csak segít egy korty aszú!

 

Diós puszedli, Kép: pixabay
Diós puszedli, Kép: pixabay

Hozzávalók:

25 dkg vaj

10 dkg porcukor

7,5 dkg liszt

25 dkg étkezési keményítő

2 evőkanál kakaó

1 evőkanál porcukor

1-1 teáskanál fahéj és őrölt kardamom

a díszítéshez dió

Elkészítés:

A vajat habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk az összes többi hozzávalót. Evőkanálnyi mennyiséget veszünk a tenyerünkbe, gombóccá formáljuk, és egy-egy diódarabot nyomunk mindegyik tetejébe. 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük a puszedliket.

Koccints aszúval, Kép: Furmint Photo
Kép: Furmint Photo

Ez a több hétig is eltartható finomság rengeteg változatban készülhet, elég csak az alapanyagok kapcsán a különböző fűszerezésekre, dióra, mandulára gondolni. A méz ízt és textúrát befolyásoló jelenléte miatt az aszú ebben az esetben is logikus választás, hiszen mindkettő közös jellemzője a koncentráció és az édesség. Ha az ünnepek alatt tokaji aszút innál, használd a #KoccintsAszuval hashtaget, és oszd meg mindenkivel az élményt! Kellemes ünnepeket!

Csillagok, csillagok, szépen ragyogjatok!
Drága Olvasóim! Most azokhoz szólok, akik olyan kishitűek, hogy azt hiszik, bénák a konyhában! Nem igaz! Most egy olyan csodás receptet mutatok, amihez nem kell más, mint egy tepsi, egy kanál, és amit leírok, azt jól összekeveritek! Alig 20 perc alatt Te leszel a karácsonyi est sztárja! És a végén még csavarunk is rajta egyet! Csak legyen nálad egy sima A4-es lap, meg egy olló! És most tényleg jön a karácsonyi varázslat!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!