Facebook hozzászólás
286

Áfonyás, narancsos farsangi keksz – imádnák a kanadaiak!

Folytatódik a bulizás, itt a farsang! Baráti társaságok nemcsak bálokon találkoznak, otthon is rendeznek remek maszkabálokat, csak a kreativitás a fontos! Szervezz jelmezbált, mert az remek móka! Te mi szeretnél lenni? Valósítsd meg! Én egy sütiötletet adok hozzá! Már most elkészítheted – némi kalóriacsökkentéssel! 

Hozzávalók:

Áfonyaszemek az ágon, Kép: wikimedia
Kép: wikimedia
  • 10 dkg liszt
  • 85 g zab
  • 5 dkg szárított áfonya
  • 2 ek alacsony kalóriatartalmú édesítőszer
  • ½ evőkanál narancshéj
  • 1 tk sütőpor
  •  ½ tk fahéj
  • 2 tojás
  • 12,5 dkg vaj
  • 1 ek juharszirup
Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 180 C fokra. A száraz hozzávalókat keverd össze egy tálban. Egy másikban verd fel a tojások fehérjéjét. A vajat olvaszd fel, majd öntsd hozzá a száraz keverékhez. Add hozzá a juharszirupot majd a két tojás sárgáját, majd ezt is keverjük össze.

Helyezz kanálnyi tésztakupacokat a teflonsütőlapra, majd a kanál hátuljával lapítsd kekszformára. Süsd 10-15 percig, amíg aranybarna lesz!

Ebből a masszából 20 keksz készül. Darabonként 90 kcal-t tartalmaz, ez hússzal kevesebb, mintha hagyományos édesítőszert használnál!

Sass Dani, a Konyhafőnök legutóbbi szériájának döntőse azt ajánlja, hogy ne csak az édességeket, hanem a többi fogást is gondold újra az ízek és az energiabevitel szempontjából!

Itt egy másik keksz! Tejmentes, gyömbéres! Próbáld ki! 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!