Áfonyás pulykamell kelbimbóval
Van-e csodálatosabb ősszel az áfonyánál? Van, de most pont az áfonyát választottam, mert minden minőségében szeretem! A pulyka meg egyenesen jól áll neki! Egyszerű, de annál finomabb kis recept, és nemcsak őszre! Jó lesz ez még télen is! Ezzel még annak a pasinak is elhódítod a szívét, aki amúgy állítólag nem szereti az édeset!
Hozzávalók négy éhes szájhoz:
- 4 szelet pulykamell
- 80 dkg kelbimbó
- 40 dkg áfonya (fagyasztott is lehet)
- fűszersó
- bors
- olívaolaj
- 1 tk balzsamecet
Elkészítés:
A kelbimbót félbe vágjuk. Serpenyőben olajat hevítünk, és közepes lángon, gyakran átkeverve megsütjük a kelbimbót. A pulykamellet befűszerezzük. Egy másik serpenyőben kevés olajon aranybarnára sütjük a húsokat. Az áfonyát egy lábosba tesszük, pici vízzel felöntjük. Összerottyantjuk, balzsamecettel ízesítjük. A húst az áfonyaszósszal és a kelbimbóval tálaljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.