Almás, rozmaringos gyöngytyúkom
Mindenki azt mondja, a gyöngytyúk húsa száraz, és csak levesnek jó! Hát nem! Most megmutatom, hogy az amúgy tényleg remek levesnek isteni gyöngytyúk melle, combja szalonnacsíkba csomagolva mennyire fantasztikus – némi almával, meg miegymással!
Gyönyörű gyöngytyúkból készítettem levest húsvétra, és olyan szép combja, melle volt, hogy nem akartam a lébe tenni. Jött tehát a sütőzacskó, a varázspálca!
Hozzávalók:
- gyöngytyúk melle, combjai
- ahány húsdarab, annyi bacon-szelet
- 1,5 dl rozé
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 alma
- 4 szem krumpli
- 2 szál rozmaring
Elkészítés:
Az előzőleg besózott húsdarabokat, egy-egy baconba tekerem. Megpucolom a krumplit, felvágom az almákat, és hosszúkás darabokat vágok belőlük. Előkapok egy sütőzacskót, beleteszem a krumpli és az alma felét, középre a baconbe tekert húsokat, majd a többi krumplit és almát. Teszek rá 2 szál rozmaringot, fokhagymát, bort és lezárom a zacskóhoz adott dróttal. Hústűvel itt-ott megszúrom, és a 180 fokra előmelegített sütőbe beteszem. Minimum másfél óra kell, hogy megsüljön! Egészséges, omlós, könnyed, kellemes ebéd vagy vacsora lesz belőle! Mi imádjuk! Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.