Facebook hozzászólás
419

Andalúz salátám pikáns öntettel

Az ibériai félsziget legdélibb részéből származik ez a recept. Ott még igazi nyár tombol! Szeptember lévén használjuk ki a szezon fincsiségeit! A most szüretelt, friss, szabadföldi salátának nincs párja! Egy jó kis finom sülthöz ez a saláta biztosan elnyeri vendégeid tetszését! Amíg lehet, töltsétek a vacsit a teraszon vagy kertben! Jó étvágyat!   

Fejes saláta, Kép: pixabay
Fejes saláta, Kép: pixabay

Hozzávalók: 

  • 1 fejes saláta
  • fél kígyóuborka vagy salátauborka
  • fél kis vöröshagyma
  • 3 paradicsom
  • 5 keménytojás
  • 15-20 db paprikával töltött olívabogyó

Az öntethez:

  • 6 ek olívaolj
  • 4 ek fűszerecet
  • 1 cs petrezselyem
  • só, bors, cukor – ízlés szerint

Elkészítés:

Szedd leveleire a megmosott salátát, szeleteld le az uborkát, karikázd fel a hagymát, vágd félbe a tojásokat, cikkekre a paradicsomokat, keverd össze az öntet hozzávalóit. Végy egy nagy tálat, béleld ki salátalevelekkel. Ami kimarad, tépkedd apróbbra, és a többi alkotóelemmel együtt rakd a salátalevelekre. Amikor csinosan elrendezted, öntsd rá az öntetet. Tálald frissen, sokáig még hűtőben se álljon! Jó étvágyat!

Keresztallergia kislexikon
Dr. Csáki Csilla allergológus segítségével táblázatba foglaltuk az ismert és kevésbé ismert pollen-élelmiszer keresztallergiákat, amelyek allergiás reakciókat válthatnak ki az arra érzékeny gyermekeknél vagy felnőtteknél. Olvasd el a részleteket!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!