Facebook hozzászólás
264

Anyukám mese almása

Gyerekkoromban sokszor ez volt a telitalálat! Imádtuk a húgommal! Sőt, még Apa is nagyon kedvelte! Alma télen mindig volt! Hát még egy kis dióval meghintve, na ez tényleg maga a mese! Nagyon egyszerű, és mégis elég ahhoz, hogy elkápráztassa a családot, a vendégeket! Igazi karácsonyi süti is lehet belőle!  

Mese almás, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók:

  • 1 kg alma
  • 1/2 kg liszt
  • 20 dkg dió
  • 1 cs sütőpor
  • 1/2 cs törött fahéj
  • 1/2 cs vaníliás cukor
  • 20 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 15 dkg zsír vagy margarin
  • 2 dl tejföl
  • pici só

Elkészítés:

Az almákat mosd meg, magházukat vedd ki, hámozd meg, reszeld le. Add hozzá a vaníliás cukrot és a fahéjat. (Ez a süti elkészítésének legnehezebb része!) A diót aprítsd fel. A lisztet, a sütőport, a sót, a cukrot keverd össze, add hozzá egy tojást, a zsiradékot és a tejfölt.A tészta felét egyenletesen nyomkodd szét egy tepsiben. Simítsd rá az almát, majd szórd meg a dióval. Most takard be a tészta másik felével, és kend meg 1 tojás sárgájával. Villával szurkáld meg a süti tetejét, és forró sütőben süsd világos barnára. A kész sütit szórd meg vaníliás cukorral. Ha tovább akarod turbózni, tehetsz rá egy vanília mázat, és azt is díszítheted, mint a képen, de hidd el, így is az igazi!

Csokis tuti Mártiéknál
Mindig ünnepi az a süti, ami csokival készül! Ezt a receptet egy barátnőmtől tanultam, aki ebben a műfajban általában – vagy legyek teljesen őszinte, teljesen – ügyesebb, mint én! Ő egyébként brownienek nevezi, de ezt a szót saját interpretációmban nagyképűnek tartanám! Próbáljátok ki előre, hogy az ünnepre tökéletes legyen! Hajrá!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!