Facebook hozzászólás
590

Ázsiai mese – egészségesen

Fél évet töltöttem a Távol-Keleten, de már előtte is imádtam az ottani konyhát. Lassan-lassan nálunk is egyre ismertebbek lettek a fogások, az alapanyagok, és bizony fantasztikusan egészséges ételek készíthetők a számunkra egzotikus zöldségekből, fűszerekből! A legnagyobb meglepetésemre az Ázsia Centerben rábukkantam egy zöldségesre, akinél lehet kapni pak csoit, azaz bordás kelt.

Hozzávalók négy éhes szájhoz:

Pak choi főzés előtt, Kép: László Márta
Pak choi, Kép: László Márta
  • 4 db pak-choi (avagy bordás kelt)
  • 12 db királyrák (ha pár darabbal több, nem baj!)
  • 4-5 gerezd foghagyma
  • 4 ek kagylószósz
  • 3 ek szójaszósz
  • olívaolaj
  • só, bors
Pak choi királyrákkal, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Elkészítés:

A rákokat tisztítsd meg, vagy olvaszd fel. A pak-choiok gyökeres oldalát vékonyan vágd le (mint pl. a hónapos reteknél), majd éles késsel keresztben vágd három részre. Wokban vagy mély serpenyőben hevíts olívaolajat, dobd rá az apróra vágott foghagyma felét, és pirítsd meg benne a rákokat. Szűrőlapáttal szedd ki, tégy hozzá még egy kis olajat, a foghagyma másik felét, és dobd rá a felszeletelt bordás kelt. Forgasd meg, majd tedd vissza a rákot, öntsd rá a kagylószószt, a szójaszószt, forgasd át, egyet rottyan, és kész! A pack-choi se kutya, de a kagylómártásos rák egyenesen mese jó! És nézd meg, milyen csodaszép, rózsa szerű a bordás kel alsó fele! Jó kis gasztro kirándulás! Jó étvágyat! Ha ájulsz a keleti fogásokra, itt egy rizses-tojásos is! Nem bánod meg!

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!