Bárányos szüreti pörkölt Mártinál
Nincs nagyobb kincs, mint szüretkor mustot kóstolni! Nagyon ritkán adatik meg, de ha teheted, használd ki a lehetőséget! A bárányhús meg egyenesen kívánja a mustot, de elárulom, lehet borral is készíteni, és a bárány helyett marhapacsnit vagy sertésolt használni! Eddig mind bejött!
Hozzávalók:
- 1 kg birkahús felkockázva
- 2 fej vöröshagyma
- 1 ek olaj
- 10 dkg füstölt szalonna apró kockára vágva
- 2 fej paradicsom
- 1 ek pirospaprika
- só
- 1-2 zöldpaprika
- must
Elkészítés:
Pároljuk üvegesre a szalonnát és a hagymát.
Most dobjuk hozzá a húst, és erős lángon kevergetve pirítsuk pár percig. Jöhet a pirospaprika, a zöldpaprika, a paradicsom, és persze a só is! Öntsük fel musttal, hogy a lé elfedje, és fedővel a tetején már rotyoghat is egészen addig, amíg megpuhul a hús. (Must helyett készülhet borral is!) Készítheted bográcsban is, ha lehet úgy még finomabb! Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.