Facebook hozzászólás
2 807

Bébicékla saláta, ahogy Franciaországban láttam

Imádom a bébicéklát, mert nem kell annyit főzni, mint felnőtt társait. Ha sikerül olyan kicsit szerezni, amit darabokra sem kell vágni, az még jobb is, mert vicces még a terítés is vele: sötét kis „céklaegerek” farkincáival díszítheted a grilles este asztalát!       

Bébicéklák egy tálban, Kép: blog hu
Kép: blog hu

Hozzávalók:

  • 60 dkg bébicékla
  • 1 dl olaj
  • 1 kis fej vöröshagyma apróra vágva (lehet 3 szál újhagyma vagy 10 cm póré)
  • 1 gerezd fokhagyma, szintén apróra vágva
  • ízlés szerint só, ecet
Elkészítés:
Mosd meg, majd főzd meg a kis céklákat. Amint megpuhultak, hámozd meg az egészet. A serpenyőben hevítsd fel az olajat, dobd bele a kb. 1×1 cm-es céklákat, picit pirítsd meg, majd szedd ki egy szűrőlapáttal egy tálba. (Ha a céklák nagyon kicsik, nyugodtan tedd bele egyben!) Keverd hozzá a hagymákat, öntsd rá az olajat, amiben a kis céklák sültek, és dugd be a hűtőbe legalább 1-2 órára, hogy összeérjenek az ízek! Ez is fantasztikus kiegészítője egy grilles vacsorának!
Az ínyenceknek ajánlok egy kecskesajtos salátát is! Pazar!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!