Bódító koktél halloweenra
Október 31-én, Mindenszentek előtt tartják a Halloweent. Ennek a szellemektől és rémisztő lényektől hemzsegő, elsősorban esti és éjszakai mulatságnak leginkább az angolszász országokban van hagyománya, de mára a filmeknek köszönhetően az egész világon széles körben elterjedt. Az ősi kelta hiedelemvilágra épülő ünnep neve, a halloween az óangol nyelvből származik.
Az ősi kelta hiedelemvilágra épülő ünnep neve, a halloween az óangol nyelvből származik. A „szent” jelentésű hālig melléknévre, illetve ennek a főnévi megfelelőjére a hallow „szent, szent ember” jelentésű szóra vezethető vissza, méghozzá úgy, hogy az All-Hallows-Even kifejezésből alakult, ahol az utolsó szó az evening (este) szó régies változata. Az egész kifejezés a Mindenszentek keresztény ünnep előtti éjszakát jelölte. A kifejezés 1556-ból maradt fenn először, és ennek terjedt el később a skót változata, a Hallowe’en.
A manapság nálunk is egyre divatosabb vidám bulizáshoz itt a Nespresso – szó szerint – vérbő koktélja!
Blood on the rocks
Az aranyló cukorba burkolt karamellás alma a Cosi Grand Cru elbűvölő citromos ízjegyeivel gazdagítva indítja a bódító éjszakát.
Hozzávalók:
- 1 kapszula Cosi Grand Cru kávéőrlemény
- 1 dl almalé
- 3 cl grenadine szirup
- 1 szelet alma
- Tört jég
Elkészítés:
- Töltsd a szirupot egy üvegpohárba, szórd rá a tört jeget
- Öntsd az almalevet a jégre egy kanál segítségével, de ne keverd össze
- Külön shakerben rázd össze a Cosi Grand Cru kávét három jégkockával, és végül töltsd a pohárba.
Egészségetekre!
Amúgy, ha arra is kíváncsi vagy milyen, az igazi olasz fekete, nálunk ezt is megtudhatod!
Hozzászólás zárolva.