Bogyós-bögrés süti zabpehellyel
Érdemes az utolsó pillanatig kihasználni a gyümölcsszezont. Az sem baj, ha már nem a legtökéletesebb állapotú a termés, hiszen a szépséghibás gyümölcsök kiválóak lehetnek a süteményekbe.
Ha a lisztet lecseréljük zabpehelyre, máris tettünk egy lépést afelé, hogy egészségesebben táplálkozzunk. A bögrés receptek pedig még inkább megkönnyítik a dolgunkat, most mutatunk is egyet a nyári napokra, télen pedig használjunk hozzá gyorsfagyasztott gyümölcsöket.
Bogyós-bögrés süti zabpehellyel
Hozzávalók:
12,5 dkg vaj
75 dkg bogyós gyümölcs
3 tojás
1 bögre cukor
3 bögre zabpehely
fél, teáskanál sütőpor
vaj a tepsi kikenéséhez, porcukor a tetejére
Elkészítés:
A sütőt 175 fokra előmelegítjük és a tepsit kivajazzuk. A vajat megolvasztjuk, a tojást a cukorral együtt krémesre keverjük. A zabpelyhet összekeverjük a sütőporral, majd a tojásos keverékhez adjuk, végül jöhet hozzá az olvasztott vaj is. A tésztát tepsibe simítjuk és elosztjuk rajta a megmosott gyümölcs kétharmadát. Körülbelül 40 perc alatt készre sütjük, hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük és meghintjük porcukorral. A maradék gyümölccsel tálaljuk.
Még több sütirecept:
Csokis kuglóf kevert tésztából
Málnás mascarponés piskóta
Hozzászólás zárolva.