Facebook hozzászólás
481

Bogyós uborkasaláta csírával és füstölt makrélával

A salátakészítés egyszerű dolog, de nem könnyű leírni a hozzávalók mennyiségét… Itt van például a kígyóuborka. Mégis mekkora, hosszú, vagy vékony, Én egy 61 dekásat vettem elő. Szeretem az olíva-, és a kapribogyót (nagyon) aki nem rajong érte, de megeszi, annak sok az az 5 szem, vagy bőven ölég 3 is…, és éppen mekkora az a koktélparadicsom…? folytathatnám a sort, de inkább azt mondom, hogy a salátákat mindenki alakítsa ízlésének megfelelően, az adott hozzávalók mennyiségének variálásával. A következő salátánál, amit lényegesnek illetve főelemnek tartok az az uborka… Mégis írtam valamiféle mennyiségeket, de mint azt fentebb jeleztem, ez legyen szabad döntés tárgya – ajánlja fantasztikus nyári receptjét az őrülten jó ételek gazdája

Bogyós saláta, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

Hozzávalók:

Elkészítés: 

A hozzávalókat jól lehűtjük. Az uborkát felkockázzuk, egy tálba rakjuk, sózzuk, borsozzuk. Ezután feldaraboljuk a koktélparadicsomot, és hozzákeverjük az uborkához. Majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is, olívaolajjal meglocsoljuk, alaposan összeforgatjuk, tányérra halmozzuk a füstölt makrélát. Jó étvágyat!

Kolbászos ricottakrém tormával és friss kaporral
Steffel Csaba megint benézett a hűtőbe, és bátran nekiállt – idézőjelben – a takarításnak. Így jött létre ez a remek szendvicskéme is, ami létének elején egy kis apró falatkaként kezdte…


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!