Facebook hozzászólás
365

Bolgár salátám a grillpartihoz

Első repülős utam – ráadásul először a szüleim nélkül – Bulgáriába vezetett. Az első bolgár étel pedig, amit ott ettem, ez a saláta volt! Először idegenkedtem a sok olajtól, de aztán nagyszerűen csúszott a húsokhoz, a kagylókhoz egyaránt! Próbáld ki a következő sütögetésen! Igazi, mediterrán csoda! Az emberek pedig fantasztikusan kedvesek!

Bolgár saláta, Kép: wikimedia
Kép: wikimedia

Hozzávalók:

  • 4 paradicsom
  • 4 zöldpaprika
  • 1 uborka
  • 1 jó nagy fej vöröshagyma
  • 10 dkg juhsajt
  • olívaolaj
  • borecet

Elkészítés:

A paradicsomot kockára, a paprikát csíkokra, az uborkát kb. 4 mm-es karikára vágjuk. (Ez utóbbit az alapos mosás után a héjával együtt!) A vöröshagymát olyan vékonyra karikázzuk, amilyenre csak tudjuk! Sózzuk, kis borecettel, bőven olívaolajjal megöntözzük. Jó alaposan, de könnyeden összekeverjük, majd bedugjuk a hűtőbe. Érdemes a parti előtti napon így összedobni, hogy jól összeérjenek az ízek. Amikor a húsok már majdnem megsültek, akkor vedd ki a frigóból, és morzsold rá a juhsajtot! Pompás lesz! Jó bulizást!

Gall különlegességem
Imádom a bébicéklát, mert nem kell annyit főzni, mint felnőtt társait. Ha sikerül olyan kicsit szerezni, amit darabokra sem kell vágni, az még jobb, mert vicces még a terítés is vele: sötét kis “céklaegerek” farkincáival díszítheted a grilles este asztalát!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!