Börek marhahússal egyenesen Pammer Livi konyhájából
Barangoljunk a török reggelik között! Egy börek frissen sütve reggelire egy forró teával,… nem kell ennél jobb hétvégi reggeli! Hagymán párolt pirított darált marhahús, egy kevés sajt, roppanós tészta… Pammer Livi nagyon szereti!
Hozzávalók:
- rétestészta (bolti) vagy börekhez való kész lapok
- ½ kg darált marhahús
- 2 fej mogyoróhagyma
- zsiradék
- só
- őrölt bors
- őrölt kömény
- friss petrezselyemzöld
- gouda sajt
- teavaj
Elkészítés:
A mogyoróhagymát apróra vágjuk, és zsiradékon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált marhahúst, sózzuk, borsozzuk, egy csipetnyi köménymaggal szórjuk, és friss apróra vágott petrezselymet teszünk hozzá. Átpároljuk-átpirítjuk. A tésztalapokat átkenjük olvasztott vajjal, majd 4-5 darabot egymásra teszünk. A kész marhahúsból egyenletesen elosztva egy nagy maréknyit hintünk, majd vékonyan sajtot reszelünk rá. Feltekerjük (lehetőség szerint szorosan), és tepsibe fektetjük. Egészen addig ismételjük, amíg a tészta és a marhahús kitart. Körülbelül 4-5 feltekert böreket kapunk így. Szorosan egymás mellé fektetjük, az összes rudacskánkat átkenjük olvasztott vajjal és előmelegített sütőben 180-190 fokon világos arany színűre sütjük. Melegen tálaljuk. Afiyet olsun! Azaz élvezd az étkezést! Magyarul jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.