Borsos lazacfilé ödögszekéren
A minap felfigyeltem egy érdekes gombára, pontosabban nem is a gomba volt az érdekes, mert a gomba az gomba. Tönkje van, kalapja, és ennyi, barnább, sárgább, fehérebb, csúnyább, szebb, kívánatosabb. Jó, ez valamivel szebb szebb volt a többinél; főleg, a megszokott, sampipi és laskához képest. Ördögszekér gomba: A laskagombák királynőjének is nevezik ezt a pompás kis gombafélét, állaga kellemesen roppanós, íze kissé borsosan aromás, mondhatjuk rá, hogy finoman csípős jelleget ölt. Sok jó élettani hatása ismeretes, például szabályozza a koleszterinszintet, a vércukorszint csökkentésében is szerepet játszik, a véredények falát, és az immunrendszert is erősíti…, egyébkéntúgy, mint a többi laskagomba fajta.
Hozzávalók:
- 4 adag lazacfilé
- 15 dkg ördögszekér gomba
- 2 ek gyöngyhagyma (ecetes)
- rozmaring
- oregánó
- kakukkfű
- durvára tört színesbors
- só
Elkészítés:
A lazacfiléket bátran meghintjük borssal, megsózzuk, és 10-15 percig pihentetjük, majd grillen szépen megsütjük. A megtisztított gombákat hosszában felszeleteljük, és sózás nélkül kevéske olívaolajon megpirítjuk, az utolsó pillanatokban megszórjuk az aprított zöldfűszerekkel, és lecsepegtetve hozzáadjuk a gyöngyhaggymát, de csak annyi időre, hogy épp átmelegedjen majd megsózzuk. Köretnek sós burgonyát kínálunk. Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.