Régi kedvenc egy kis extrával
Brassói aprópecsenye újburgonyából
Érdemes kihasználni az újkrumpli szezont és minél több hagyományos ételt megbolondítani ezzel a zsenge idényzöldséggel. A metódus ugyanaz, mint a régi receptnél, a legfontosabb mozzanat, hogy külön süssük meg a burgonyát és csak a végén keverjük a húshoz.
Íme egy igazi kora nyári fogás. Aki szeretné, még egy kis zöldborsóval is megbolondíthatja, de önmagában is remek lehet. Ízélményre nem pont ugyanaz, mint az autentikus Brassói, ám mivel az összetevők listája megegyezik, így biztosan nem fogsz csalódni.
Brassói aprópecsenye újburgonyából
Hozzávalók:
1 kg újburgonya más néven parázsburgonya
70 dkg sertéscomb
15 dkg füstölt szalonna
6 gerezd fokhagyma
1 kiskanál sűrített paradicsom
olaj a hús és a krumpli sütéséhez
só, bors, majoránna
Elkészítés:
Az újkrumplit alaposan megmossuk, ha szükséges kefével megdörzsöljük, de nem hámozzuk meg. Ha túl nagyok a szemek, akkor feldarabolhatjuk őket, de ne legyenek túl kicsik. A burgonyát serpenyőbe tesszük, pici vizet teszünk alá és kb. tíz percig pároljuk. Ha elfőtt a víz alóla, olajat adunk hozzá és kisütjük. A hús megmossuk, megtisztítjuk és kb. két centis darabokra vágjuk. A szalonnát felaprítjuk és kevés olajon egy serpenyőben zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a húst, tovább pirítjuk, majd ha már kifehéredett, jöhet hozzá a paradicsompüré, a zúzott fokhagyma, a só, a bors és kevés majoránna. Felöntjük kevés vízzel és fedő alatt puhára pároljuk. Ha kész, hozzákeverjük az előzőleg kisütött krumplit, friss uborkasalátával a legjobb tálalni.
Ez is érdekelhet:
Hozzászólás zárolva.