Bud Spencer kedvence: a hagymás bab
Számtalanszor néztük végig filmjeit! Mi, egykori televíziósok sokszor két munka között is leültünk egy jót szórakozni. Így jött az ötlet, hogy próbáljuk meg megfejteni a hagymás babot. Mindenki felírt valamit, amit arról egy-egy Bud Spencer-filmben látott, és összehoztuk ezt a receptet. Carlo Pedersoli civilként is nagyon szeretett enni, és valóban ez volt az egyik kedvence!
Hozzávalók:
- 20 dkg füstölt szalonna
- 50 dkg bab (vagy ugyanennyi konzerv vörösbab)
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál cukor
- 2 szál bazsalikom
- 1/2 tk római kömény
- ízlés szerint só, frissen őrölt bors
Elkészítés:
Áztasd be a babot előző este, ha konzervet használsz, akkor erre természetesen nincs szükség. Másnap a babot tedd fel főni a bazsalikommal. A hagymát karikázd fel, a szalonnát kockázd fel. Ha már úgy félig megfőtt a bab, vedd le a tűzről. Szűrd le, de a levet ne dobd ki, még kelleni fog! Végy egy mély serpenyőt, tedd bele a szalonnát, és lassan olvaszd ki a zsírját. Cukrozd meg, hogy karamellizálódjon, ezután dobd rá a hagymát, és pirítsd üvegesre. Ekkor tedd bele a babot, és öntsd fel a főzőlével úgy, hogy a babot ellepje. Add hozzá a római köményt, sózd, borsozd ízlés szerint. Ha elfövi a levét, pótold újra a babos vízzel. Ha kész, kóstold újra, hogy pótolhasd az esetlegesen hiányzó fűszereket!
Jó étvágyat! És amíg eszel, gondolj a legkedvesebb sziklaöklűre!
Itt egy másik egytálétel! Ez sem a fogyókúrázóknak szól!
Hozzászólás zárolva.