Bűntudatmentes répatorta
Bár az időjárás még sokszor rácáfol, igenis itt a tavasz! Egyre több a friss zöldség, így a húsvéti sonka mellé egyszerűen készíthetünk ízletes és egészséges menüt. Dudás Lili személyi edző receptje követve finom, fehérjedús termékekkel pedig könnyedén készíthetünk bűntudatmentes húsvéti finomságokat is. Mi más kerülhetne húsvétkor a terítékre, mint a répatorta. Ez a könnyen elkészíthető, alakbarát verzió garantáltan minden diétázó, egészséges életmódot élő álma lesz!
Hozzávalók a piskótához:
- 4 tojás
- 20 dkg eritrit vagy tetszőleges édesítő
- 15 dkg darált dió
- 15 dkg szeletelt mandula
- 10 dkg zabliszt
- 1 csomag sütőpor
- 40 dkg reszelt répa
- 1 narancs vagy citrom reszelt héja
- 1 tk fahéj
Hozzávalók a mázhoz:
- 25 dkg sűrű kókuszkrém
- 1 adag vanília ízű protein
- ½ citrom reszelt héja
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180ºC-ra (hőlégkeverésen), és vajazzunk ki egy tortaformát vagy tepsit. A piskóta hozzávalóit keverjük össze jó alaposan, simítsuk a kivajazott formába, majd süssük készre kb. 35 perc alatt, tűpróbával ellenőrizzük. Pihentessük a formában addig, amíg kéz-meleg nem lesz, ezután borítsuk ki, és hagyjuk teljesen kihűlni. Közben keverjük el a máz hozzávalóit, majd csurgassuk rá a piskótára. A tetejét díszíthetjük dióval vagy akár néhány szem friss áfonyával is.
Az alkotó, Dudás Lili személyi edző azt üzeni, hogy a Scitec Diet Proteinben lévő zöld tea kivonat segít a fogyásban, a króm a vércukorszint egyensúlyban tartásában, a cink és a jód pedig jótékonyan hat az anyagcserére! Jó étvágyat húsvétkor is – bűntudat nélkül!
Hozzászólás zárolva.