Burgonyasaláta a borjú bécsi mellé
Ismét az a megtiszteltetés ért, hogy részt vehettem a német székhelyű családi vállalkozás, a ROTO Nemzetközi Szaksajtó Napján – ezúttal Grazban. Ilyenkor megismerhetjük például, hogy hogyan változik az emberek ízlése, lakhatási igényei, és bepillantást is nyerhetünk a konferenciát rendező ország gasztronómiájába. Itt jegyzem meg, hogy ilyenkor mindig a cég helyi munkatársai az idegenvezetők, a szervezők, sőt a catering is az ő feladatuk! Nagyon kedvesek, nagyon szolgálatkészek. A menüből természetesen nem hiányozhatott például a híres bécsi szelet és a hozzá járó hamisíthatatlan krumplisaláta. Itt a teljesen autentikus recept!
Hozzávalók:
- 1 kg salátának való bugronya (én kiflikrumplit ajánlok a puiacról!)
- 1 fej hagyma
- 2,5 dl marha, esetleg csirke alaplé
- 5 ek almaecet
- 10 ek étolaj
- 1 tk mustár
- 1/2 tk szárított tárkony
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
Sós vízben főzd meg a krumplit. A szakirodalom szerint nem árt, ha egy picit túlfőzöd, mert a végén úgy krémesebb lesz az öntet. Ha megpuhult, szedd ki a krumplikat egy nagy vágódeszkára. Még melegen pucold meg. Amíg hűl, apró kockákra vágd fel a hagymát. Egy másik tálban keverd össze az almaecetet, az olajat, a mustárt, a sót, a borsot és a tárkonyt. A krumplit karikázd bele egy tálalótálba. Forrald fel az alaplét, és öntsd a hagymára. Ezt add hozzá a burgonyához, és jól keverd össze. A legvégén jöhet rá az olajos öntetet, és ezzel is keverd át. Már mehet is a hűtőbe jó két órára, hogy teljesen összeérjenek az ízek.
Hozzászólás zárolva.