Burgonyasaláta BBQ-hoz két(Kiss)testvér módra
Közösségteremtő foglalatosság a BBQ készítése az Egyesült Államok déli államaiban. Ha valakit meghívnak egy ilyen partira, az biztosan egy egynapos program lesz, hisz a húsnak hosszú idő kell, míg tökéletes lesz. A magyar testvérpár hosszasan tanulmányozta náluk az eljárás csínját-bínját, majd az ott tapasztaltakkal felvértezve vágtak bele a hazai étterem kialakításába. Ennek egyik gyöngyszeme ez a majonézes krumpli – egy kis csavarral!
Hozzávalók 10 éhes szájhoz:
- 1,5 kg parázsburgonya
- 5 g só
- 2 g bors
- 1,5 dl ecet
- 20 dkg cukor
- 1 liter majonéz
- 1 liter tejföl
- 10 dkg bacon chips
Elkészítés:
Az összevágott parázsburgonyát egy éjszakára beáztatjuk – víz, só, cukor, újhagyma, ecetbe. Másnap leszárítjuk és majonézzel, tejföllel bekeverjük. Tálaláskor bacon chips-szel meghintjük. Valami álom!
A képen a majonézes krumpli mellett marhaszegyet látsz: só, bors, barnacukor, cayenne, koriander, vöröshagyma kell hozzá. Készítsd el a szokásos módon, de hozzáteszem, az a tuti füstös ízhez külön, speciális sütő kell, amitől megkapja azt a varázslatos, igazi, amerikai füstös ízt!
Hozzászólás zárolva.