Facebook hozzászólás
1 217

Burgonyasaláta csodás lila hagymával

Nálunk a burgonya minden formája az elsők között szerepel! (Nem véletlen! A férjem kereskedelmi hajón volt tengerész, és annyi rizst szállított, hogy ma gyakorlatilag rá se tud nézni!) Ezt a salit mindketten szeretjük, mert például a hétvégeken, hideg sültek mellé elképesztően finom, de kaláccsal reggelire is különleges!    

Hozzávalók:

Burgonyasaláta, lila hagymakarikákkal, kemény tojással, Kép: László Márta
Kép: László Márta
  • 1 kg (salátának ajánlott) burgonya
  • 1 nagy fej hagyma lila hagyma, vagy két kisebb
  • salátalé
  • paprika, bors – ízlés szerint

Elkészítés:

Sós vízben, héjában főzd meg a krumplit, majd szabadítsd meg a „kabátjától”. Vágd szeletekre a megtisztított gumókat, a hagymát ugyancsak vágd fel, de azt már vékony karikákra! Végy egy átlátszó üvegtálat, és szépen, egymásra támaszkodva, körbe-körbe helyezd bele a burgonyaszeleteket. Közé tegyél néhány hagymakarikát is. Öntsd fel a hagyományos salátalével! Tetejére helyezd el gusztusosan a maradék lila hagyma karikákat, tekerj rá egy kis borsot, szórd meg pici pirospaprikával, díszítsd kemény tojással!

Itt egy másik lilaság – olyan P&P módra!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!