Facebook hozzászólás
261

Citrusos pohárdesszert sörkísérőnek

Gyakran gondolják, hogy csak édes, nehéz, magas alkoholtartalmú sörökhöz lehet megfelelő desszertet kínálni. A nagy nyári melegben egy könnyű, citrusos, üdítően friss bajor stílusú búzasörhöz is készíthetünk csábító édességet, csak a megfelelő ízeket kell összeválogatnunk – olvashatjuk a Sörmitöbb oldalán, ahol az idei legjobb sörkorcsolyák receptjeit is megtalálhatjuk. Azt már én teszem hozzá, hogy nem kell feltétlenül nagy melegnek lennie, most is jólesik!  

Citrusos pohárdesszert, Kép: Sörmitöbb
Kép: Sörmitöbb

Hozzávalók 4 személyre:

25 dkg mascarpone
20 dkg zsíros görög joghurt
2 tojás sárgája
2-3 evőkanál vaníliás cukor
1 narancs
1 citrom
1 lime
1 evőkanál citromlikőr
1 evőkanál balzsamecet-krém
1 csokor citromfű
1 kanál habfix;
5 karika zabkeksz
kevés fahéj
a díszítéshez egy őszibarack és pár levél menta

Elkészítés:

A tojássárgáját felverjük a cukorral, majd beledolgozzuk a mascarponét és a joghurtot. Lereszeljük a citrusok héját és a keverékhez adjuk az apróra vágott citromfűvel, fahéjjal és a likőrrel együtt. Ezután a keverékbe forgatjuk a balzsamecet krémet és a habfixálót, hogy stabil legyen a krém. A kész krémet 1 órán keresztül a mélyhűtőben dermesztjük. A zabkekszeket egy pohár vagy kehely aljára morzsoljuk és rárétegezzük a krémet. A héjuktól megfosztott citrusokat apró gerezdekre vágjuk és gazdagon a krémre rétegezzük. Megismételjük a rétegezést, de az utolsó réteg krémre már nem a citrusok, hanem egy vékony őszibarack gerezd, kis zabkeksz darabka és menta kerül díszítésnek.

A bajor stílusú búzasör frissítő citrusos ízeivel csodásan harmonizál a pikánsan savanykás joghurt. A zabkeksz a könnyed búzamalátával alkot íz-egységet, míg a búzasör szegfűszeges-fűszeres észterei a fahéjjal teljesítik ki az ízeket. A gyümölcsös észterek az őszibarack friss illatával játszanak, miközben a lágy komlókeserű a citromfűvel harmonizál. Igazi csábító, mégis könnyed nyári desszert.

Olvasd el az idei győztes receptet is!
Először hirdetett sörkorcsolya versenyt a Magyar Sörgyártók szövetsége még augusztusban, a Sör Világnapján. Összesen 49 pályamű érkezett, és láss csodát, a négycsillagos zamárdi Hotel Wellamarin két kategóriában is győzött. Ez a finom falat a lager sör kategóriában bizonyult a legjobbnak. Próbáljátok ki, és gondoljatok arra, amit a sörgyártók is mondanak, a sör a nőké is!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…

Esküvői ajándék – Hogyan válasszuk ki a megfelelő nászajándékot?

Az esküvői ajándék kiválasztása komoly feladat lehet. Szeretné az ifjú párt valamivel megajándékozni, ami örömet…
1 / 3 461

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!