Facebook hozzászólás
461

Crostata Mocha

A csokoládés mokka krémmel készített Crostata mindent visz, megéri időt szánni az elkészítésére! Ez a recept az 1895-ben Torinóban alapított gyár egyik féltett egyik kincse. A csokoládé és a kávé ötvözése pedig bámulatos eszköz ahhoz, hogy elkápráztassuk a kedvesünket Bálint-napon! 

Crostata Mocha, Kép: Lavazza
Kép: Lavazza

GANACHE KRÉM ELKÉSZÍTÉSE:

Keverjünk krémessé két tojássárgáját cukorral. Forraljunk fel dupla tejszínt. Öntsük bele a tojássárgákat, és melegítsük tovább 90 °C-ra. Öntsük hozzá a kávét és keverjük össze alaposan. Ezt a keveréket tegyük rá az apróra vágott csokoládéra.  Óvatosan addig keverjük, amíg a csokoládé teljesen fel nem oldódik, majd hűtsük le hűtőben.

TÉSZTA ELKÉSZÍTÉSE:

Kockázzuk fel a vajat, és melegítsük szobahőmérsékletűre. Készítsünk egy gyűrűformát a liszttel és a kakaóporral. Tegyük a vajat, a cukrot és a tojást a gyűrű közepébe. Gyúrjuk össze a hozzávalókat, majd adjuk hozzá a lisztet, amíg a keverék sima nem lesz. Tegyük vissza a hűtőbe egy órára. Helyezzük a tésztát a sütőedénybe úgy, hogy az aljára és az oldalára is jusson, egy villával szurkáljuk meg a tetejét. Süssük 18 percig hagyományos sütőben 180 °C-on, majd hagyjuk kihűlni.

SÜTEMÉNY ÖSSZEÁLLÍTÁSA:

Egy tasak segítségével adagoljuk a langyos ganache krémet a tésztára, majd tegyük hűtőbe, amíg a krém teljesen le nem hűl. Szórjuk meg porcukorral, tetejét díszíthetjük és tálaljuk!

Na, ne! Wifi nélkül nincs vacsi?
Bár a csapból is a Bálint-nap és a hozzá tartozó vacsorák folytak, repkedtek a piros, szív alakú lufik, mégsem tartotta mindenki illően tiszteletben az intim pillanatot. Százból mindössze kilencen vallották, hogy a világ minden kincséért sem vették fel a telefont a kettesben töltött esten – derül ki abból a nem reprezentatív felmérésből, amit Valentin-nap alkalmából egy népszerű női portál készített a Telekom felkérésére.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!