Crostata Mocha
A csokoládés mokka krémmel készített Crostata mindent visz, megéri időt szánni az elkészítésére! Ez a recept az 1895-ben Torinóban alapított gyár egyik féltett egyik kincse. A csokoládé és a kávé ötvözése pedig bámulatos eszköz ahhoz, hogy elkápráztassuk a kedvesünket Bálint-napon!
GANACHE KRÉM ELKÉSZÍTÉSE:
Keverjünk krémessé két tojássárgáját cukorral. Forraljunk fel dupla tejszínt. Öntsük bele a tojássárgákat, és melegítsük tovább 90 °C-ra. Öntsük hozzá a kávét és keverjük össze alaposan. Ezt a keveréket tegyük rá az apróra vágott csokoládéra. Óvatosan addig keverjük, amíg a csokoládé teljesen fel nem oldódik, majd hűtsük le hűtőben.
TÉSZTA ELKÉSZÍTÉSE:
Kockázzuk fel a vajat, és melegítsük szobahőmérsékletűre. Készítsünk egy gyűrűformát a liszttel és a kakaóporral. Tegyük a vajat, a cukrot és a tojást a gyűrű közepébe. Gyúrjuk össze a hozzávalókat, majd adjuk hozzá a lisztet, amíg a keverék sima nem lesz. Tegyük vissza a hűtőbe egy órára. Helyezzük a tésztát a sütőedénybe úgy, hogy az aljára és az oldalára is jusson, egy villával szurkáljuk meg a tetejét. Süssük 18 percig hagyományos sütőben 180 °C-on, majd hagyjuk kihűlni.
SÜTEMÉNY ÖSSZEÁLLÍTÁSA:
Egy tasak segítségével adagoljuk a langyos ganache krémet a tésztára, majd tegyük hűtőbe, amíg a krém teljesen le nem hűl. Szórjuk meg porcukorral, tetejét díszíthetjük és tálaljuk!
Hozzászólás zárolva.