Csirke és burgonya, avagy mintha
Amikor Steffel Csaba nekiállt a főzésnek, szokás szerint fogalma sem volt, hogy mit akar enni. Volt otthon csibemell, burgonya, szalonna, stb… végül látta, hogy össze nem téveszthető jelei vannak annak, hogy ebből bíz leves lesz. Evés közben, teljesen olyan érzete volt, mintha gulyást enne, pedig nem is úgy készült. Akkor maradjunk a minthánál…
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemell
- 15 dkg kolozsvári szalonna
- 60 dkg burgonya
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 ger. fokhagyma
- 1 ek. paradicsompüré
- 1 db babérlevél
- 1 tk. fűszerpaprika
- őrölt kömény
- majoránna
- liszt
- só
Elkészítés:
A vöröshagymát felaprítjuk, a szalonnát kis kocára vágjuk, és együtt elkezdjük pirítani, közben a csirkemellet is felkockázzuk, aztán a szalonnás hagymához adjuk. Amikor a hús elvesztette nyers színét, hozzáadunk 1 evőkanál paradicsompürét, és óvatosan lepirítjuk (nem égetjük!), meghintjük fűszerpaprikával, hozzáadunk 1 babérlevelet, köménnyel és majoránnával ízesítjük, beleszórjuk a burgonyát és vízzel felöntve puhára főzzük, szükség szerint sózzuk. Befejező mozzanatként, fokhagymás rántással erősítjük ezt a kis egyszerű, levest. Ami nem is gulyás, de olyan mintha…
Uborkabólé macskajajhoz
Uborkánk a sárgadinnye rokona, már i.e. 10 ezer évvel termesztették a Himalája déli lejtőin. A rabszolgatartó Egyiptomban uborkát adtak a kőfejtőkben dolgozóknak, hogy azzal oltsák szomjukat. Ez a recept is egyfajta szomjoltásul szolgál, de tudd, hogy üdébbé, fiatalabbá varázsolja a bőrt, és a reumatikus panaszok ellen is használ. Egyszerűen imádom!
Hozzászólás zárolva.