Facebook hozzászólás
261

Cukkinihasáb diétázóknak

A cukkini könnyen emészthető, nem igazán karakteres ízű zöldség, szezonjában fillérekbe kerül, és bármit elkészíthetsz belőle: levest, főzeléket, fasírtot, süteményt, ránthatod, töltheted kedvedre. Kalóriatartalma pedig igazán nagyon baráti.

Cukkinihasáb diétázóknak, Kép: Sallai Csilla
Kép: Sallai Csilla

Hozzávalók:

1 közepes db cukkini
10 dkg zabpehelyliszt
3 ek zsemlemorzsa
2 db tojás
15 dkg sajt
1 csokor petrezselyem
1 csipet bazsalikom
1 csipet rozmaring

Elkészítése:

A cukkinit meghámozzuk, és vékony hasábokra vágjuk. Egy tálban összekeverjük az apróra vágott petrezselyemzöldjét, bazsalikomot, rozmaringot, morzsát, reszelt sajtot és a sót. A cukkinihasábokat lisztbe forgatjuk, majd a felvert tojásba, végül a sajtos morzsakeverékbe.
Sütőpapírral bélelt tesibe egymás mellé helyezzük, és előmelegített sütőben készre sütjük.

Cukkini fasírt, ahogy Éva süti
A kedvenc zöldségem a cukkini, és be kell vallanom, az egyik kedvenc ételem a belőle készülő fasírt. Nyáron, amikor tele van a piac a zöld, karcsú cukkinikkel, kilószám hordom haza, és gyártom a fasírtot. Főételnek krumplival, salátával, zsemlébe vega burgernek, golyóba formálva előételnek, bárhogyan isteni. Azzal mindenképp számolni kell, hogy a besózás hatására nagyon összeesik a zöldség, így mindig többet vegyünk, mint amit a józan ész diktálna, így van rá esély, hogy annyi fasírtunk lesz, amennyire szükség van.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…
1 / 3 462

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!