Facebook hozzászólás
383

Így készül a cukkinis-szezámmagos tócsni

Ez a finom tócsni recept ízleni fog a gyereknek is!

Ezt a finom tócsni receptet bármikor elkészítheted, mert imádni fogja a család. Sőt! Akár az uzsonnás dobozba is teheted az iskolás gyerekednek, mert laktató és gyorsan elfogyasztható.

Gyakran hangzik el este a családokban az a kérdés, hogy mi volt a suliban, mit ettél ma az iskolában. A gyermekek, serdülők jellemzően 5-8 órát töltenek az iskolában, majd sokan mennek tovább különórákra, edzésekre és csak későn érnek haza. Gyakran a napi javasolt öt étkezésből – reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora – minimum hármat, de olykor (például nulladik óra esetén) négyet is az iskolában vagy az otthonuktól távol fogyasztanak el. Ezért nagyon nem mindegy – hiszen a testi fejlődésük, a közérzetük mellett az iskolai teljesítőképességüket is befolyásolja –, hogy mit esznek: mit kapnak ebédre, milyen kínálattal találkoznak a büfében, mit pakolnak nekik a szülők és mit vesznek meg ők maguk az
iskolában vagy annak környékén.

tócsni
Cukkinis-szezámmagos tócsni (Foto: MDOSZ)

Ez a finom tócsni recept ízleni fog a gyereknek is!

Hozzávalók (2 adaghoz):

  • 2 darab kisebb cukkini
  • 2 darab tojás
  • kb. 2-3 evőkanál teljes kiőrlésű
  • 1-2 evőkanálszezámmag
  • kb.1 evőkanál repceolaj
  • csipetnyisó
  • díszítésnek: friss zöldfűszerek (pl. bazsalikom, koriander)
  • búzaliszt, vagy amennyit a massza felvesz

A cukkinis-szezámmagos tócsni elkészítése:

A megmosott cukkinik végeit levágjuk, majd egy nagy lyukú reszelővel lereszeljük. Hozzáadjuk a feltört tojásokat, a lisztet, a szezámmagot, kevéssót. Összekeverjük a masszát. Akkor jó, ha nagyjából palacsintatészta sűrűségű. Egy tepsit vékonyan kiolajozunk, ráhalmozzuk a tócsni masszáját. Kb.150- 170 C fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Sütés közben egyszer érdemes megfordítani, így mindkét oldala egyenletesen sül át. Főzelék feltétjeként, saláta mellé egy könnyed ebéd, vacsora gyanánt vagy önmagában kisétkezésre is megállja a helyét, akár a legnagyobb kánikulában is.

Recept forrása: Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége

Ezt is készítsd el:



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!