Cukkinikrémleves lime-mal és gyömbérrel P&P módra
A kedves olvasó már megszokhatta, hogy kollégáim hétről hétre megörvendeztetnek jól kipróbált receptjeikkel! Most is így történt. Szabadságra készülő kolléganőm „hűtőtakarítást” végzett otthon, hogy semmi ne vesszen kárba! Régi receptjét így turbósította fel. Nagyszerűen sikerült! A fotózásra már nem is jutott idő! Így van ez, ha valami remek!
Hozzávalók:
- 2 szál újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- Kb 5 centis gyömbérdarab
- 4 közepes méretű cukkini
- 1 dl alaplé, vagy 1 kiskanál ételízesítő (csak, ha van házi, vagy bio, amiben nincs adalékanyag, csak zöldség!)
- 1 kis doboz kókusztej
- 1 lime
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
- Ízlés szerint korianderzöld
Elkészítés:
A hagymát, fokhagymát, gyömbért megtisztítjuk és kis darabokra vágjuk, a felforrósított olajra dobjuk. Amikor összeesett, összesült, rátesszük a kis kockákra vágott cukkinit. Pár percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk és felöntjük az alaplével és még annyi vízzel, hogy kb. kétujjnyira ellepje a zöldségeket. Ekkor kerülhet bele az ételízesítő, ha használunk. Most már a legtöbb piacon lehet kapni olyat verziót, amit házilag készít valaki és tényleg csak zöldség van benne, se só se tartósítószer.
Ha puhára főtt, beleöntjük a kókusztejet és belecsavarjuk a lime levét. Igyekezzünk, hogy a rostok se vesszenek kárba, egy kiskanállal azokat is kaparjuk a levesbe! Vegyük le a tűzről és ha kissé lehűlt, botmixerrel turmixoljuk simára, majd hűtsük le és élvezzük!
Egy nagy csokor friss koriander a végén nagyon jót tesz neki, de ha valaki nem szereti, enélkül is isteni.
Szénhidrátmentes, laktózmentes recept!
Hozzászólás zárolva.