Facebook hozzászólás
1 024

Nincs vasárnap süti nélkül!

Barnított vajas almatorta

Messze még a nyár, messze még a beach body mutogatása, úgyhogy néhanap belefér egy kis bűnözés. Ez az almatorta a sült vajtól kap különleges aromát – kár lenne kihagyni.

Hozzávalók

 

  • 4 nagy alma
  • 12 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • csipet só
  • 2 nagy tojás
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg vaj (+ egy kevés a forma kikenéséhez)
  • 1 ek vanília kivonat
  • 3 ek brandy, rum vagy pálinka (kiváltható aromával)
Barnított vajas almatorta Fotó: Pinterest
Barnított vajas almatorta Fotó: Pinterest

Elkészítés 

Olvaszd meg a vajat egy edényben és addig kavargasd míg mély aranybarna színt nem kap. Ezután önts ki egy tálba, mert az edény hőjétől megéghet.
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
Egy 24-es formát vagy serpenyőt vajjal kenj ki.
Egy nagy tálban verd fel a tojást, add hozzá cukrot, vaníliát, pálinkát és keverd össze. Ezután mehet bele a  liszt, a sütőpor, a só és barnított vaj.
Az almákat  hámozd meg, vágd 2-3 centis kockákra és add a masszához.
A keveréket öntsd a formába és néhányszor csapd a pulthoz, hogy egyenletesen elsimuljon a massza. Kb. 45-50 percig süsd – amíg a beleszúrt hústűre vagy fogpiszkálóra már nem ragad a tészta.  Ha úgy látod, nagyon pirul a teteje, tegyél rá fóliát.
Ha kihűlt, szórd meg a tetejét porcukorral.

Tipp: Ha fel akarod turbózni, adj hozzá egy gombóc fagyit és/vagy karamell öntetet.

Próbáld ki ezeket a gyümölcsös tortákat is: 
Lisztmentes mandulatorta
Francia almatorta
Fordított körtetorta

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!