Diétás Sacher-torta
Nem csalás, nem ámítás, ez a finomság bizony nem szaporítja a kilókat! Létezik már ugyanis olyan brownie sütipor, amiből bámulatos édességet készíthetsz, nem tartalmaz hozzáadott cukrot, viszont magas fehérje- és rosttartalommal rendelkezik. Az ötletes receptet Dudás Lili fitneszedző, életmód tanácsadó ajánlásával küldöm Nektek!
Hozzávalók a tésztához:
- 6 adagoló kanál Protein Brownie
- annyi víz, hogy összeálljon laza tésztává
- 6 ek kakaópor
- 10 dkg diétás baracklekvár
Hozzávalók a mázhoz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 3 ½ dkg kókuszzsír vagy vaj
- 1 ek víz
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180ºC-ra (vagy alsó felső sütésen 200ºC-ra), és egy kb. 20 cm átmérőjű csatos tortaformát kenj ki zsiradékkal, vagy bélelj ki sütőpapírral. A tésztához keverd össze a Scitec Protein Brownie-t a kakaóporral és a vízzel, majd simítsd a tortaformába, és süsd kb. fél órát, tűpróbával ellenőrizd. Akkor jó, ha már fényes a teteje, a szélei elkezdtek elválni az edény falától, de még kissé rugalmas a közepe. Hagyd hűlni a formában, majd vedd le az oldalát és rácson hűtsd ki teljesen. Közben a mázhoz olvaszd meg a csokit, a zsiradékot és a vizet, amíg egynemű és folyós nem lesz. Ha kihűlt a torta, vágd két lapra, kend meg az egyiket lekvárral, borítsd be a másikkal, majd öntsd rá a mázat és egyenletesen oszlasd el. Hagyd megdermedni, majd tálald.
Hozzászólás zárolva.