Dürüm csirkehúsból
A legjobb dürümöt egy eldugott kis sidei utcácskában ettük egy irtó cuki idős bácsikánál ahova azóta visszatérő vendégek vagyunk. Igazi kis talponálló , streetfood jellegű étkezde. Ott választhatsz borjúból, csirkéből és leöblítheted egy jó kis ayrannal az egészet. Na de maradjunk az én konyhámban, ahol most egy csirkés dürüm készült, csirkecombból és csirkemellből. Pammer Lívia konyhájának egyik gyöngyszeme következik!
Hozzávalók:
- 8 csirkecomb felső kicsontozva
- 2 csirkemell filé
- 1,5-2 dl olivaolaj
- só
- 1 mokkáskanálnyi bors
- 1 mokkáskanálnyi kakukkfű
- 1 teáskanálnyi pirospaprika
- 1 tesákanálnyi majoránna
- 1 mokkáskanálnyi szárított fokhagyma
- tortilla tészta
- paradicsom
- schnidling
- lila hagyma
- bébisaláta
- házi majonéz
- friss fokhagymagerezd
- 1 kávéskanálnyi citromlé
- 1 teáskanálnyi tejföl
Elkészítés:
Az olivaolajba belekeverjük a fokhagymaport, az őrölt pirospaprikát, a borsot, a kakukkfüvet és a majoránnát majd alaposan elkeverjük vagyis páclevet készítünk. A húsokat besózzuk, a kész páclébe forgatjuk, és kb 1 órára benne is hagyjuk. A combokon rajta hagytam a bőrt, a csirkemelleket nagyobb darabokra vágtam. Egy nagy méretű burgonyát alaposan megmostam, megpucoltam, és az alját levágva egy stabil alapot kaptam, amibe kettő bambusznyársat szúrtam.
Erre a nyársra húztam fel egymás tetejére a bepácolt csirkecombokat, egy másik nyársra pedig a bepácolt csirkemelleket. Sütőlemezre állítottam őket, és 180 fokon hőlégkeveréssel de néha átforgatva aranyszínűre sütöttem őket. A csirkemelles nyárs előbb elkészül. Sütés közben a maradék páclével átlocsolgattam. A tortilla tésztákat most nem magam készítettem, hanem boltit használtam. Tálalás előtt a tésztákat száraz forró serpenyőben átmelegítettem.
A paradicsomot , a lila hagymát a snidlinget apróra vágtam és egy csepp citromlével átkevertem. A bébisalátát alaposan megmostam, és csíkoztam. Házi majonézt kevertem, majd egy teáskanálnyi citromlével, tejföllel és zúzott fokhagymával ízesítettem − ez lett az öntet a dürümbe.
Tálaláskor a forró húsból éles késsel a nyársról húsforgácsokat vágtam, belehalmoztam a tésztába, zöldségekkel dúsítottam, és a fokhagymás mártással meglocsoltam. Belül nagyon szaftos, kívül ropogósra sült húst készítettem, minimál kiegészítőkkel.
Hozzászólás zárolva.