Facebook hozzászólás
1 726

Dürüm csirkehúsból

A legjobb dürümöt egy eldugott kis sidei utcácskában ettük egy irtó cuki idős bácsikánál ahova azóta visszatérő vendégek vagyunk. Igazi kis talponálló , streetfood jellegű étkezde. Ott választhatsz borjúból, csirkéből és leöblítheted egy jó kis ayrannal az egészet. Na de maradjunk az én konyhámban, ahol most egy csirkés dürüm készült, csirkecombból és csirkemellből. Pammer Lívia konyhájának egyik gyöngyszeme következik!

Dürüm csirkehúsból, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Hozzávalók:

Elkészítés:

Az olivaolajba belekeverjük a fokhagymaport, az őrölt pirospaprikát, a borsot, a kakukkfüvet és a majoránnát majd alaposan elkeverjük vagyis páclevet készítünk. A húsokat besózzuk, a kész páclébe forgatjuk, és kb 1 órára benne is hagyjuk. A combokon rajta hagytam a bőrt, a csirkemelleket nagyobb darabokra vágtam. Egy nagy méretű burgonyát alaposan megmostam, megpucoltam, és az alját levágva egy stabil alapot kaptam, amibe kettő bambusznyársat szúrtam.

Tavaszi tojásos nokedli friss fejes salátával
Egyre inkább vágyjuk a tavaszt, a színeket, az illatokat. Éppen ezért Pammer Lívia konyhájában tavaszváró tojásos galuska, alias nokedli készült friss bébisalátával.

Erre a nyársra húztam fel egymás tetejére a bepácolt csirkecombokat, egy másik nyársra pedig a bepácolt csirkemelleket. Sütőlemezre állítottam őket, és 180 fokon hőlégkeveréssel de néha átforgatva aranyszínűre sütöttem őket. A csirkemelles nyárs előbb elkészül. Sütés közben a maradék páclével átlocsolgattam. A tortilla tésztákat most nem magam készítettem, hanem boltit használtam. Tálalás előtt a tésztákat száraz forró serpenyőben átmelegítettem.

A paradicsomot , a lila hagymát  a snidlinget apróra vágtam és egy csepp citromlével átkevertem. A bébisalátát alaposan megmostam, és csíkoztam. Házi majonézt kevertem, majd egy teáskanálnyi citromlével, tejföllel és zúzott fokhagymával ízesítettem − ez lett az öntet a dürümbe.

Tálaláskor a forró húsból éles késsel a nyársról húsforgácsokat vágtam, belehalmoztam a tésztába, zöldségekkel dúsítottam, és a fokhagymás mártással meglocsoltam. Belül nagyon szaftos, kívül ropogósra sült húst készítettem, minimál kiegészítőkkel.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!