Édes mézes
Kollégáim rendszeresen ellátnak remek receptekkel. Ezt a finomságot is így kóstolhattam meg a heti értekezleten. És ami a legnagyobb kincs benne, hogy munkatársnőm Észak-Magyarországon élő dédnagymamája készítette. Köszönjük szépen!
Hozzávalók:
- 1 kg liszt, fele rétes fele finom
- 23 dkg cukor,
- 5 ek méz
- 1 kocka margarin (25 dkg)
- 2 kk örölt fahéj
- 1 kk őrölt szegfűszeg
- 1 citrom reszelt héja
- 5 dkg vágott vagy darált mandula
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 4 tojás
- 1/2 dl olaj
Elkészítés:
A margarint felolvasztjuk, összemelegítjük a cukorral, a mézzel és a fűszerekkel. A lisztet szitáljuk, hozzáadjuk a szódabikarbónát.
Ha az édes fűszeres massza lehűlt, beleütjük a tojásokat, összekeverjük, majd az egészet hozzáadjuk a liszthez. Mehet bele a mandula. Összekeverjük, hozzácsurgatjuk az olajat, meggyúrjuk a tésztát.
A tésztának pihennie kell, elvileg egy éjszakát, de ha kevesebb, az se baj. Fél centi vastagra nyújtjuk, majd kiszúrjuk a formákat. Sütőpapírral bélelt teppsibe rakjuk.
Hőlégkeveréses sütőben 220 fokon 10 perc alatt megsül. Ha kihűlt kemény lesz, minél tovább áll, annál finomabb. Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.