Egyem a zúzádat!
Nemrég olvastam egy könyvet, amiben – egyebek közt – a György-korabeli London polgári konyháiról volt szó. A szerző szerint ebben az időszakban voltak a legegészségesebbek a brit főváros lakói. Ennek egyik oka, hogy például sok belsőséget ettek. Ja, és gyalog jártak a piacra… A belsőségek mára valahogy elkoptak az asztalainkról, pedig nagyon méltánytalan! Itt az én kedvencem! Fedezzük fel újra e finomságot! Kipróbálhatod csirkéből vagy pulykából is!
Hozzávalók:
- 0,5 kg kacsazúza
- 2 evőkanál zsiradék
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/4 mokkáskanálnyi őrölt köménymag
- 1 paradicsom
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
Elkészítés:
Megtisztítom a hozzávalókat. Felmelegítem a zsiradékot, beleteszem az apróra vágott vöröshagymát, rá a zúzát. Kettőt-hármat keverek rajta. Hozzáadom a pirospaprikát, a paradicsomot, a köményt, a fokhagymát, újra keverek egyet, és kb. 2 dl vízzel felengedem. Sóval, borssal ízesítem, majd lassú tűzön párolom, amíg meg nem puhul!
Én most petrezselymes újkrumplival tálaltam, de jó hozzá a rizs vagy a tarhonya is! Ajánlom hozzá a nagyim kovászos uborkáját! Egyszerűen remek!
Hozzászólás zárolva.