Egyszerű burgonyaleves
Ez egy teljesen, egyszerű, hétköznapi, szokványos, hagyományos, átlagos étel, amibe nem került semmilyen Őrült kunkor. Ebben a zimankós téli időben kifejezetten jól esik egy finom, meleg leves. Na, ez pont ilyen!
Hozzávalók:
- 60 dkg burgonya
- 1 szál sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 pár debreceni
- 1 pohár tejföl
- 1-2 ek liszt
- 1 db babérlevél
- fűszerpaprika
- majoránna
- kömény
- só
Elkészítés:
A burgonyát megtisztítjuk, és felkockázzuk. A vöröshagymát felaprítjuk, és egy kevéske zsiradékon üvegesre sütjük. A sárgarépát feldaraboljuk és a hagymához adjuk, amivel finoman lepirítjuk, majd hozzáadjuk a burgonyát, megsózzuk, zúzott fokhagymával, babérlevéllel, majoránnával, és köménnyel ízesítjük, meghintjük fűszerpaprikával, elkavarjuk, aztán vízzel felöntve, puhára főzzük. Közben a debrecenit felkarikázzuk, a tejfölből és a lisztből habarást készítünk. A burgonya puhulásához igazítva, az utolsó 5-8 percnél, beleszórjuk a debreceni karikákat, és egy forrás után a tejfölös habarással besűrítjük.
Hozzászólás zárolva.