Facebook hozzászólás
13 375

Egyszerű burgonyaleves

Ez egy teljesen, egyszerű, hétköznapi, szokványos, hagyományos, átlagos étel, amibe nem került semmilyen Őrült kunkor. Ebben a zimankós téli időben kifejezetten jól esik egy finom, meleg leves. Na, ez pont ilyen!  

 

Egyszerű debrecenis krumplileves, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

Hozzávalók:

Elkészítés:

A burgonyát megtisztítjuk, és felkockázzuk. A vöröshagymát felaprítjuk, és egy kevéske zsiradékon üvegesre sütjük. A sárgarépát feldaraboljuk és a hagymához adjuk, amivel finoman lepirítjuk, majd hozzáadjuk a burgonyát, megsózzuk, zúzott fokhagymával, babérlevéllel, majoránnával, és köménnyel ízesítjük, meghintjük fűszerpaprikával, elkavarjuk, aztán vízzel felöntve, puhára főzzük. Közben a debrecenit felkarikázzuk, a tejfölből és a lisztből habarást készítünk. A burgonya puhulásához igazítva, az utolsó 5-8 percnél, beleszórjuk a debreceni karikákat, és egy forrás után a tejfölös habarással besűrítjük.

Egyszerű palócleves, a téli csoda
Nagyon szeretünk jó kis tartalmas leveseket kanalazni ilyen téli időben. Nem véletlenül! Egyszerűen kívánjuk! Szerencsére a magyar konyha bravúros levesekkel szolgál. Ezt a receptet egy olyan tévés kolléganőmtől tanultam, aki nemcsak isteni levest tudott készíteni, hanem, csodálatosan ejtette ki anyanyelve szavait! Élvezet volt hallgatni, … hát még ezt a levest enni!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!