Egyszerű currys lencselevesem
Őrült karriert futott be a lencse az Életforma és az Otthon Főzök oldalán az elmúlt hónapban. Gondoltam, most megfejelem egy kicsit különlegesebb recepttel. A curry rendszerint a távol-keleti konyhát idézi, és a lencsetermelő országok közül is India az élmezőnybe tartozik. Vegyük úgy, hogy most egy egzotikum jön!
Hozzávalók:
- 40 dkg lencse
- súlyban ugyanennyi sárga- és fehérrépa
- 2 tk curry
- 2 dkg vaj
- 1, 5 l zöldséges alaplé (lehet kockából)
- 1 csokor petrus vagy koriander
- só
- bors
Elkészítés:
Megpárolom a csíkokra felvágott répákat a vajon. Rádobom a curryt, és azzal is párolom még vagy egy percig. Most felöntöm a zöldséglével, és így is főzöm. Úgy 3 perc után hozzáadom lencsét, és még főzöm vagy nyolc percig. Ha megpuhult, a lé egyharmadát turmixgépbe kanalazom, jól „megdolgozom” a készülékben, majd visszaöntöm. Most ízesítem a sóval, a borssal, illetve az apróra vágott petrezselyemmel vagy korianderrel. Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.