Facebook hozzászólás
555

Egyszerű currys lencselevesem

Őrült karriert futott be a lencse az Életforma és az Otthon Főzök oldalán az elmúlt hónapban. Gondoltam, most megfejelem egy kicsit különlegesebb recepttel. A curry rendszerint a távol-keleti konyhát idézi, és a lencsetermelő országok közül is India az élmezőnybe tartozik. Vegyük úgy, hogy most egy egzotikum jön! 

Curry, Kép: pixabay
Curry, Kép: pixabay

Hozzávalók:

Elkészítés:

Megpárolom a csíkokra felvágott répákat a vajon. Rádobom a curryt, és azzal is párolom még vagy egy percig. Most felöntöm a zöldséglével, és így is főzöm. Úgy 3 perc után hozzáadom lencsét, és még főzöm vagy nyolc percig. Ha megpuhult, a lé egyharmadát turmixgépbe kanalazom, jól „megdolgozom” a készülékben, majd visszaöntöm. Most ízesítem a sóval, a borssal, illetve az apróra vágott petrezselyemmel vagy korianderrel. Jó étvágyat!

Feri bácsi szilveszteri lencselevese
Úgy tartozik a lencse az újévhez, mint halászlé a karácsonyhoz. Nos, bár jó kis babona, hogy aki lencsét eszik újévkor, annak sok pénze lesz, és senki nem hiszi el, de aki csak teheti, lencsét eszik valamilyen formában. Annyi bizonyos, ha gazdagok nem is, de egészségesek biztosan leszünk. Igaz, nem éppen fogyókúrás ez a leves, de a szója után biztosan az egyik legbőségesebb növényi fehérjeforrás. És, hogy ki Feri bácsi. Apósom, akinél senki nem értett jobban a füstölt húsokhoz, és most biztosan büszke lenne rám.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!