Facebook hozzászólás
867

Egyszerű falusi bablevesem az indiánoktól

Fehér, fekete, tarka – és ez mind bab, vagy másnéven paszuly. Tápértéte óriási, fehérjetartalma tízszer nagyobb, mint a krumplié. Az indiánok már ötezer éve termesztették, és akkor jött a globalizáció, a hódítók hajóin ripsz és ropsz az 1530-as években megérkezett Európába is hódító útjára. Ennyit a történelemről, vágjunk bele az egyszerű magyar bableves elkészítésébe. Érdemes egyszerre nagyobb lábasban készíteni, hogy jobban kijöjjenek az ízek, a felesleget pedig egyszerűen lefagyaszthatod.

Bableves, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Hozzávalók:

Elkészítés:

Előző este áztasd be a babot. Másnap tedd bele két liter vízbe, és kezd el főzni a babérlevéllel.

Tippek
Adhatsz hozzá füstölt csülök-, bőr- vagy húslét. Attól csak ízletesebb lesz. Gazdagíthatod csiperkével!

Ha félig kész, add hozzá a zöldségeket, amiker előzőleg hosszába vágtál. A zsírból és a lisztből készíts világos rántást, és add a leveshez. Tálaláskor adj hozzá egész pici cukrot, ecetet, tárkonyt, végül tejfölt. Persze ez már mind Csak ízlés kérdése!… Jó étvágyat!

Sonkakrémleves Stájerországból, csak Nektek!
Valójában egy zöldséglevesről beszélünk, amiben egy-két szelet, nem füstölt, hanem pármai tipusú, vagyis szárított sonka kerül, amit Auersbachban készítenek óriási sikerrel. A tejszín és a schnidling szinte előírás, ám a marhachips rátördelve egyszerűen mennyei! Ez utóbbira kiszáradt sonkavégek is tökéletesek! Ne lepődj meg, ismételhető otthon is!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!