Egyszerű házi meggylikőr
Meggyszezonban mindenki imádja a meggyet, de mit is csináljunk, ha maradt még a fán, vagy kaptunk ajándékba! Mi sem egyszerűbb, gondolunk a hűvösebb napokra! Ez például egy egészen remek kis variáció!
Hozzávalók:
- 1 kg meggy
- 1 l pálinka
- ½ kg cukor
- 1 kalapács
- 5 dkg tört meggymag
- ¼ l vízből szirup
- ¼ vaníliarúd belseje
- fahéj
Elkészítés:
Magozzunk, majd törjünk! Vagyis kell egy kalapács is! Törjük meg a magot, ami magozás után kijött a meggyből. Vegyünk elő egy 3 literes üveget. A magot, a meggyet, a vaníliát és a fahéjat így együtt tegyük bele. Most öntsük rá a pálinkát, jó alaposan zárjuk le, és tegyük ki a napra, vagy valami jó meleg helyre úgy három hétre. Minden egyes nap jól fel is kell rázni a „cuccot”! Három hét után hozzuk be a napról, és szűrjük le. Most adjuk hozzá a szirupot, és az egészet gézen átszűrve üvegekbe öntjük. Érleljük még így pár napig! Na, erre mondják, hogy jó lesz ez még valamire! Egészségetekre!
Hozzászólás zárolva.