Egyszerű kacsás költemény, ahogy Mártiéknál szeretik
Imádják a barátnőim a sült kacsacombot, mégsem sikerül nekik. Vagy kiszárad, vagy íztelen, vagy nem tudom mit csinálnak szegény párával… na, de most, itt a megoldás! Ez egy ízletes csoda, ami biztosan nyerő egy ünnepi estére, sőt, akár egy jó kis Valentin-napra is! Vágj bele nyugodtan, mert ezzel nem tévedhetsz!
- 4 kacsacomb
- 3 fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 x 0,5 dl olívaolaj
- 1 tk őrölt fehérbors
- 2 tk őrölt majoranna
- 1 tk őrölt köménymag
- 3 tk só
- 1 dl víz
Elkészítés:
Vég egy kis tálat, és keverd benne össze a fűszereket, majd ezekkel jó alaposan dörzsöld be a toklászaitól is jól megtisztított kacsacombokat. Önts a tepsibe fél deciliter olajat, forgasd meg benne, hogy mindenhova jusson. Rakd rá a combokat, dobáld közé a nagyobb kockára vágott szalonnát, majd jöhetnek a négybe vágott vöröshagymák, egészben a fokhagymák! Jöhet a másik fél deci olaj, alá meg a víz. Fedd le a tepsit alufóliával, és mehet az egész a 180 fokos sütőbe kb. másfél órára. Ekkor vedd ki, szedd le róla az alufóliát, nézd meg, hogy elég puha e? Ha igen, tedd vissza a sütőbe, és pirítsd ropogósra a tetejét! Tálald krumplipürével! Nem fogsz csalódni e „költeményben”!
Jól néz ki, ugye? De most mutatok egy másik receptet, az is az én specialitásom! Abban sem csalódott még senki! Próbáld ki!
Hozzászólás zárolva.