Egyszerű tarhonyaleves a hétköznapokhoz
Ősi paraszti, laktató ételeket lehet készíteni a tarhonyából. Gyakorlatilag reszlet tészta, ami szárítva sokáig eláll. A Wikipedia szerint a tarhonya szó a perzsa tarchanából származik. Magyar szóként 1600 körül szerepel először. Lagjobban az Alföldön kedvelték. Aratás előtt különösen sokat készítettek az asszonyok, hogy tartalmas ételt tudjanak vinni a földeken dolgozólnak.
Hozzávalók:
- 10 dkg tarhonya
- 3 dkg zsír
- ½ fej hagyma
- 30 dkg burgonya
- 1 cs petrezselyem
- fűszerpaprika
- só
Elkészítés:
Pirítsuk zsemleszínűre a forró zsíron a tarhonyát. Az apróra vágott hagymát is beletesszük, picit pirítjuk, megszórjuk paprikával, és felengedjük vízzel. Hozzáadjuk a megpucolt, karikára vágott burgonyát, és lassan puhára fűzzük. A végén vágott petrezselyemmel megszórjuk, tálaláskor díszíthetjük csövespaprikával. Jó étvágyat!
+1 ÍNYCSIKLANDÓ:
Szarvas és vaddisznó pörkölt tarhonyával
Ez az, amikor tobzódhatunk a vadízekben! Nem kell hozzá nagy tudomány, csak egy kis szeretet a vadhúsok iránt! A vadhúsok pedig megérdemlik, mert egészségesek, finomak. Ha ügyes vagy, olvad a szádban!
Hozzászólás zárolva.