Egyszerű tejfölös-gombás szeletem
Amiben karaj és gomba van, csak jó lehet! Ez a recept is úgy született, hogy egy nap gyakorlatilag „üres” volt a hűtő…. Ezt hoztam össze a maradékból! Szerintem tetszeni fog! Próbáld ki!
Végy 4 szelet karajt, sózd, adj hozzá apróra vágott fokhagymát (a nagyobb szupermarketekben lehet kapni fokhagymás sót is!). Hagyd így legalább 1-2 órát, majd forgasd meg lisztben. Végy egy tepsit, béleld ki sütőpapírral, kend meg olajjal. Helyezd el rajta a karajszeleteket, és picit öntözd meg olajjal. 180 fokos sütőben süsd pirosra. Amíg lenn dolgozik a sütő, addig fenn egy serpenyőben dinsztelj meg egy fej hagymát, majd dobj rá 25 dkg felkockázott gombát, sóval, borssal ízesítve pirítsd zsírjára. Ha megsült a hús, rakj halmokat a tetejére a masszából. Végy egy kis tejfölt, adj hozzá frissen őrölt borsot, majd ezzel öntsd le a gombás szeleteket. Mehet vissza az egész a sütőbe. Tedd felső lángra, és süsd addig, amíg a tejföl megszínesedik. Az ínyencek némi reszelt füstölt sajtot is szórhatnak rá! Kínálj hozzá krumplipürét! Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.