Facebook hozzászólás
1 435

TRENDI ÉTELDÍSZEK

Ehető virágok

Bár elsőre bizarrnak tűnhet, de számos, kertben megtalálható növény virágzatát különféle módon felhasználhatjuk a konyhában is. A színes virágok garantáltan feldobnak egy főételt, egy desszertet vagy egy koktélt. Ezeknek a növényeknek a te kertedben is ott a helyük!

ÁRVÁCSKA

Bármennyire is meglepő, de az árvácska az ehető virágok közé tartozik, még a levelei is felhasználhatók. Az árvácska íze leginkább a mentához hasonlít. Leginkább dekorációnak használják előételek, desszertek mellé. A szivárvány ezer színében pompázó virágszirmok jól mutatnak habos sütemények tetején, de akár kandírozhatjuk is.

Habos sütemények tetejét is díszíthetjük vele (Fotó: Pixabay)
Habos sütemények tetejét is díszíthetjük vele (Fotó: Pixabay)

 

HIBISZKUSZ

A hibiszkusz (magyarul mályva) virágát leggyakrabban teának használják. A jellegzetes mediterrán növényből készült teávál jelentősen csökkenthető a vérnyomás, az érrendszeri és a vese megbetegedésének kockázatát is csökkenti. Magas C-vitamin tartalma van.

A hibiszkusz egy Ázsiából származó ehető virágú növény (Fotó: Pexels)
A hibiszkusz egy Ázsiából származó ehető virágú növény (Fotó: Pexels)

 

IZSÓPFŰ

Az izsópfűre, más néven ánizsmentára már az ókorban gyógynövényként tekintettek. Karakteres, mentás-ánizsos-levendulás illatának köszönhetően nem csak a levelei ehetőek, hanem a virágai is, magja süteményekbe is belesüthető. Frissen vágott levele nyáron koktélokba, limonádékba kiváló.

Júliustól szeptemberig nyíló virágai ehetők, saláták, köretek díszítésére használhatók. (Fotó: Pinterest)
Júliustól szeptemberig nyíló virágai ehetők, saláták, köretek díszítésére használhatók. (Fotó: Pinterest)




Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!