Eperfagyi, eperfagyi, hű de finom…
…Így szólt egykor a nóta. Akkor nem tudom miből készült, de ma így csinálom. Kellemes, lágy, ahogy a kertbe kiülve apránként elnyalogatja az ember, valami mennyei. Az eperfagyi azt jelenti, hogy visszavonhatatlanul itt a nyár – ha esetleg az elmúlt napok hőségéből nem jöttünk volna rá…
Hozzávalók:
- 20 dkg cukor
- 2 dl víz
- 2 dl szétturmixolt eper
- 0,5 l tejszín
- fél citrom leve
- 1/2 dkg zselatin
Elkészítés:
Szirupot főzünk a cukjorból és a v ízből. Ha kész, hozzáadjuk turmixolt epret, a citromlevet és a feldott zelatint. Hagyjuk kihűni, majd tegyük a mélyhűtőbe. Amikor kezd kocsonyásodni, akkor verjük habbá a tejszínt, lágyan keverjük össze az egészet, és tálkába öntve, vagy dobozba rakva tegyük vissza a fagyasztóba. Isteni finom!
Hozzászólás zárolva.