Erdei gombalevesem
Nálunk a gomba minden fajtája, minden elkészítési módja csak nyerő lehet! Barcelonában a piacon elájultam, mennyi gyönyörű gombát lehet kapni, megkóstolni, és az mind az ottani környéken termett. Nálunk meglehetősen szegényes a kínálat, így maradnak a receptekből is a legegyszerűbbek.
Hozzávalók:
- 30 dkg (barna) erdei gomba
- 1/2 szál póréhagyma
- 2 dlg tejföl
- 1,5 dl tejszín
- 1 cs petrezselyem
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek liszt
- 1 db tyúkhúsleves koca
- só, frissen tekert bors
Elkészítés:
Tisztítsd meg a gombát, kockázd vagy karikázd fel. Vágd vékony karikára a fél póréhagymát is. Melegítsd fel az olívaolajat, és dobd rá a hagymát, majd a gombát. Ha megpuhult, szórd meg a liszttel, keverj egyet rajta, majd engedd fel hideg vízzel. Dobd bele a tyúkhúsleves kockát, majd ízesítsd a sóval, a borssal, az apróra vágott petrezselyemmel. A legvégén jöhet a tejföl és a tejszín.
Talán még találsz medvehagymát a piacon, itt egy jó kis recept is hozzá!
Hozzászólás zárolva.