Erdei gombás-cukkinis pulykás masnitészta
Számos, szezonális alapanyaggal kombinálható a pulykahús! Használjuk ki az idei, különösen meleg novembert ott, ahol párásabb az idő és van gomba, vagy csak menjetek ki a piacra, és válogassatok! Dosso Gabi most ezt küld Nektek! Már most érzem az orromban az illatokat!
Hozzávalók négy éhes szájhoz:
- 40 dkg pulykamellfilé
- 40 dkg masnitészta
- 30 dkg erdei gombakeverék
- 1 db lilahagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db cukkini
- só
- bors
- 2 dl száraz fehérbor
- 1
- tk majoranna
- olívaolaj
- 10 dkg parmezán
Elkészítés:
Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a felaprított hagymát, fokhagymát. Hozzáadjuk a felkockázott pulykamellet, sóval, borssal, majorannával ízesítjük. Beletesszük a vékonyan felkarikázott cukkinit is. Fehérborral felöntjük, és közepes lángon puhára pároljuk. Egy másik serpenyőben, kevés olajon, erős lángon megpirítjuk a gombákat. Beleforgatjuk a húsos szószba, és a kifőtt masnitésztát is hozzákeverjük. Reszelt parmezánnal tálaljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.