Erdélyi korhelyleves – lightosan
Remekül megy a korhelyleves a farsangi bulizáshoz! Kedves barátaim családi receptjét bízom most rátok! Ez egy különleges variáció, és óvatosan, de a cukrosok is ehetnek belőle! Egyszerűen pompás a békétlen gyomornak! Ha sok vendég jön, és nagy mennyiségben készítik, télen is a nyári konyhában főzik, mert már maga főzés is remek buli!
Hozzávalók:
- 1 füstölt csülök
- 1 kg savanyú káposzta
- 1/2 kg darált hús
- 15 dkg rizs
- 1 tojás
- só
- bors
- pirospaprika ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- csombor (más néven borsikafű) ízlés szerint
Elkészítés:
Közben gyúrd össze a darált húst a nyers rizzsel, a sóval, a borssal, az apróra vágott fokhagymával, a paprikával, a tojással. Készíts belőle kis gombóckákat. Ha kész, egyenként tedd bele a káposztás levesbe, szórd meg a csomborral és főzd kb. fél óra alatt készre. Ezalatt kockázd fel a csülköt, és ha megfőttek a gombóckák, azt is tedd a levesbe. Ha nagyon „sápadtnak” látod, 1-2 piros evőkanál paprikát még tehetsz hozzá! Nincs benne zsír, nincs benne liszt, tehát tényleg lightos! Tálaláskor díszítsd egy karika erős paprikával!
Ha szereted a csülköt, íme, itt egy másik recept is!
Hozzászólás zárolva.