Ezzel a recepttel hús nélkül is jóllakhatunk
Itt a tavasz, végre friss kerti zöldségeket fogyaszthatunk, amelyek még azoknak is kedvet csinálnak a kizárólag zöldségekből készült ételekhez, akik el sem tudják képzelni, hogy hús nélkül is jól lehet lakni.
Hozzávalók:
25-25 deka zöld spárga, fehér spárga és zöldbab,
1 csomag hónapos retek,
1 gerezd fokhagyma,
1 csokor zöldpetrezselyem,
2 evőkanál snidling,
1 evőkanál balzsamecet,
3 evőkanál olívaolaj,
ízlés szerint só, bors.
Elkészítése:
a feldarabolt spárgákat és a zöldbabot sós vízben rövid ideig roppanósra megfőzzük. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívát, majd 1-2 percre beletesszük a zúzott fokhagymát, a vékony csíkokra szelt retket és az apróra vágott snidlinget, végül a leszűrt spárgát és zöldbabot. Néhány perc alatt összepároljuk, sóval, borssal ízesítjük. Tálba rakjuk, majd összeforgatjuk a balzsamecettel és az apróra vágott petrezselyemzölddel. Nem csak önálló fogásként, sült, párolt húsok mellé körítésként is tálalható.
Hozzászólás zárolva.