Fácánlevesem a vasárnapi családi asztalra – fickósítóval!
Elárulok egy nagy titkot! Most ünnepeltük a szüleim 65. házassági évfordulóját. A szűk családi díszebédet boldogan vállaltam! Ez a leves erre az alkalomra készült! Mindkettő feledhetetlen volt! A friss zöldségeket pedig kedvenc biozöldségesem szállította. Sok az ízletes hozzávaló, de korántsem bonyolult!
Hozzávalók hat éhes szájhoz:
- 1 egész fácán
- 2 db vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 doboz fürjtojás (15 db)
- 6 db sárgarépa (4 a levesbe, 2 a betéthez)
- 1 csokor petrezselyem, fél csokor apróra vágva a tálaláshoz
- 1 csokor zellerzöld
- 2 db fehérrépa
- 2 karalábé (az egyik nagyobb kockára, a másik vékony csíkokra vágva)
- 2 kisebb zeller (az egyik nagyobb kockára, a másik vékony csíkokra vágva)
- 2 kisebb karalábé (az egyik nagyobb kockára, a másik vékony csíkokra vágva)
- 1 db smaragdzöld csípős paprika
- legalább 14 db fekete bors
- 3 db szegfűbors
- 4 db szegfűszeg
- 3 babérlevél
- 1 kk egész köménymag
- 1,5 kk kurkuma
- 4 borókabogyó
- 3 tk kakukkfű
- 1 ek friss gyömbér kockára vágva
- só, bors – ízlés szerint
Elkészítés:
Hozzászólás zárolva.