Facebook hozzászólás
1 291

Falusi gombalevesem

Imádom a gombát minden módon elkészítve, de persze a leves a legegyszerűbb. A libanyakas variációt én kísérleteztem ki. Az édesapán is nagy gombarajongó, ezért a hétvégén úgy gondoltam, meglepem vele! A nyaklevest jó előre elkészítettem, a nagyobb áruházakban pedig szeletelt gombát is lehet kapni, így pillanatok alatt elkészült a család nagy kedvence! Jó étvágyat Nektek is!  

Gombaleves kockás konyharuhán, Kép: László Márta
Ebben nincs csipetke, mert az apukám szerint a levesben a lé a lényeg! Kép: László Márta

Hozzávalók:

Elkészítés:

Először is készítesz egy hagyományos húslevest libanyakból! Fantasztikus íze van a libanyakból készült levesnek!! Várd meg, míg teljesen kihűl! A felét tedd el másnapra (vagy fagyaszd le) és tálald cérnametélttel. A lé másik felét használd a levesünkhöz. A megtisztított gombát karikázd fel, a hagymát vágd apróra. A zsiradékot olvaszd fel, dobd rá a hagymát, majd a gombát. Fűszerezd sóval, borssal, majd, ha zsírjára sült, szórd meg a liszttel. Óvatosan keverd át fakanállal, hogy ne égjen a lábas aljára a liszt, és ne törjön a gomba. Libalevessel engedd fel, tejföllel, petrezselyemmel tálald. Ha még turbózni szeretnéd, készíts hozzá csipetkét is! Jó étvágyat!

Gombás galuska
Sokan szeretik a sztrapacskát, de ez egy kicsit-nagyon-teljesen más! (Hol van a sztrapacskában gomba? Hm?) Ez egy kicsit turbós ebből a porból, mert a hagyományos krumplireszelés híve vagyok, de most ez jött elő virtuális dobozomból. Nem leszel vele sztárszakács, de mindenki a lábaid előtt hever majd! Megéri?


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!